Milieubewust en innovatief

Milieubewust werken vinden wij belangrijk

Vanaf 1 januari 2007 geldt in Nederland een nieuwe Europese richtlijn voor verffabrikanten en -dealers. Het doel is om het gebruik van vluchtige organische stoffen verder te beperken. De fabrikanten en dealers mogen geen producten meer produceren en verkopen die niet voldoen aan de nieuwe richtlijn. Voor de formele invoering van deze richtlijn werkte Van Kalker al volgens deze norm.

Onze medewerkers krijgen uitgebreid instructie en wij controleren regelmatig de naleving op beschermende maatregelen. De moderne spuitcabine voldoet aan de strenge milieu-eisen en wetgeving voor uitstoot van vluchtige organische stoffen.

 

De nieuwste generatie autolakken

Wij werken met de nieuwste generatie autolakken. Deze zijn efficiënt in gebruik en drogen snel. Ze dragen bij aan een snelle schadeafhandeling, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.  Er zijn meer dan 70.000 kleuren wereldwijd in gebruik.

Kleuren zoeken  is hiermee een vak apart. Wij maken gebruik van innovatieve kleurzoeksystemen om de juiste kleur van het voertuig zo goed mogelijk te bepalen. Met een softwareprogramma maken wij vervolgens de beste keus uit de 70.000 kleurformules.

De spuiter maakt aan de hand van deze kleurformule de juiste kleur.