autoschade zelf betalen

Ben je WA-verzekerd en heb je autoschade?

3 dec 2018

Ben je WA-verzekerd en veroorzaakt iemand schade aan je auto dan moet je de schade zelf verhalen. Om zelf de schade te verhalen, stel je de ander of zijn/haar verzekeraar aansprakelijk. Dit doe je door een brief te sturen met een kopie van het ingevulde schadeformulier. In de brief vermeld je in elk geval de datum, het tijdstip en de locatie van het ongeval en geef je aan waarom je vindt dat de tegenpartij aansprakelijk is.

 

Autoschade bepalen

Voordat je een schadevergoeding aan de dader kunt vragen, moet je natuurlijk precies weten hoe groot de schade aan je auto is. Hier is Autoschade Herstel Van Kalker je met zijn expertise graag van dienst om het juiste schadebedrag te bepalen.

 

WA-verzekerd en hulp bij autoschade

Van Kalker doet meer dan alleen de schade bepalen. Van Kalker helpt je verder met:

  • het zonodig inschakelen van een schade-expert; bij een schade van € 500 of meer is dit verplicht!
  • het invullen van formulieren;
  • het opstellen van de brief, waarin je de ander aansprakelijk stelt;
  • het contact leggen met de verzekeraar van de schadeveroorzaker;
  • het vakkundig herstellen van je auto met 4 jaar FOCWA-garantie.

Naar eigen garage of autoschade herstelbedrijf?

Als je schade aan je auto hebt, wil je de schade zo snel en zo goed mogelijk hersteld hebben. Als je overweegt de schade te laten herstellen bij de garage die ook je onderhoud jaarlijks doet,is dit niet in alle gevallen een logische beslissing. Want je garage is meestal gespecialiseerd in het onderhoud van je auto. De specialisatie is dan gericht op het vervangen van onderdelen die na een aantal kilometers aan vervanging toe zijn en het repareren of bijstellen van technische mankementen. Autoschade Herstel Van Kalker daarentegen is juist meer gespecialiseerd in schade. Denk hierbij aan het uitdeuken van deuren, motorkappen en kofferbakken, het vervangen van onderdelen en het spuiten van de lak in de juiste kleur!.

 

Tips bij schade en WA-verzekerd

  • Doe bij schade door diefstal, inbraak of vandalisme altijd aangifte bij de politie. Het proces-verbaal heb je nodig als je de schade wilt verhalen op de dader of zijn verzekeraar.
  • Heb je geen gegevens van de veroorzaker van de schade? Dan kun je de schade proberen te verhalen bij de Stichting Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan alleen als de schade is veroorzaakt door een motorvoertuig.